läser in

Hårtransplantation

Hårtransplantation

Om Hårtransplantationer

Allt fler väljer att göra en hårtransplantation. Det finns olika anledningar för detta. Bland annat har priserna minskats en hel och man har även sett lägre priser utomlands, men även för att kvaliteten har ökat. Tack vare moderna tekniker är det nu i stort sett inte möjligt att se om man har gjort en hårtransplantation. En annan anledning till att det blivit populärare är att man ser en rad med kändisar i Hollywood och andra ställen som har gjort en hårtransplantation

Hårtransplantationer Utförs Med Två Snarlika Metoder

Enkelt beskrivet går en hårtransplantation ut på att flytta hårsäcksgrupper som även kallas för grafts från sitt hår i bakhuvudet och sidorna. Dessa är förprogrammerade att tillverka hår hela livet. Moderna hårtransplantationer genomförs i två faser – utplockning och förflyttning av graftsen.

I utplockning fasen av en hårtransplantation plockar man ut graftsen från bakhuvudet och sidorna. Detta görs på två vis. Antingen plockar man graftsen en och en i en s.k. FUE-metod eller också så tar man ut en ca 15 cm lång remsa av hud i nacken och plockar sedan graftsen från denna. Denna teknik kallas Strip-tekniken eller FUT. När man väl har plockat ut graftsen sticker man ett litet hål i skalpen där de ska sitta och planterar dem efter det ett i taget. Detta är själva transplantationsdelen. OBS! vi på Istanbul Hair Clinic använder endast den nya metoden FUE.
 

FUE, Follicular Unit Extraction

Idag föredrar man vanligtvis den nyare metoden, FUE- som vi utför. Här tar man hårsäcksgrupperna en och en och förflyttar de till områden man vill fylla på. Fördelen är att det knappt blir några ärr, och i övrigt fungerar det också bättre. Man kan även raka huvudet. Det tar naturligtvis längre tid, men detta kompenseras av det faktum att man lätt kan fylla på med fler hårstrån vid ett senare tillfälle. Detta är också den enda metod som kvinnor kan använda sig av.

Vilka kan göra hårtransplantation?

  • Manligt, kvinnligt håravfall
  • Medfödd regionala håravfall,
  • Håravfall som orsakas av brännskador,
  • Olyckor och kirurgi ärr, (såsom huvudskada och kirurgi ansiktslyft …)
  • Reviderad regionalt håravfall på grund av en infektion,
  • Överdriven sträckning av håret på grund av utsläpp, (Traction alopeci)

När börjar det transplanterade håret växa ut?

Många tror att det transplanterade håret börjar växa ut direkt efter en hårtransplantation och därför är de framför spegeln väldigt mycket första månaden. Efter en hårtransplantation tappar man nästan allt det transplanterade håret mellan vecka 2-5. Det transplanterade håret börjar växa ut lite i taget med start efter 3 månader, det mesta håret kan växa ut redan efter 8-9 månader men det kan ta upp till 12 månader tills allt hår har växt ut.

Vad man bör tänka på före och efter en hårtransplantation.

Inför och efter en hårtransplantation är det väldigt viktigt ni följer anvisningar som ni får eftersom det påverkar resultatet väldigt mycket. Det är viktigt att meddela om ni har några sjukdomar och allergier inför en hårtransplantation. Det rekommenderas att man slutar dricka alkohol en vecka innan och två veckor efter en hårtransplantation, man bör även sluta och ta blodförtunnande mediciner så som Ipren och Asprin.

Efter en hårtransplantation är det viktigt att sköta eftervården som anvisningar ni får på kliniken. Man får läkemedel för eftervården som man använder under en vecka och då är det viktigt att inte dricka alkohol och nikotin.

Låt oss ringa dig?
  • Boka tid
    Vill du skriva till oss?