läser in

Mitt hårresande äventyr!

För ca 20 år sen började jag tappa hår. Det kom smygande, inte några stora tussar eller så. Det bara blev mindre och mindre. Under alla dessa år har jag prövat en mängd olika saker för att förändra min situation. Undersökt om jag är sjuk, kollat hormonbalanser, tagit vitaminkurer, prövat vegankost, varit på kränkande besök hos företag som föreslagit att jag ska limma någon sorts tupé på huvudet, hällt färgade fibrer i hårbotten och naturligtvis en massa olika sorters frisyrer. En del av dom riktigt hemska J. Som jag förstått det så beror mitt håravfall på taskiga gener. På min morfars sida är vi flera som tappat håret tidigt. Till slut bestämde jag mig för att bara ge upp och gilla läget. Sen började jag igen fundera på olika möjligheter. Jag kontaktade olika kliniker här i Stockholm och gick på konsultationer. De sa alla ungefär samma saker, det skulle gå att göra något åt min skallighet. Men det skulle kosta, en väldig massa, pengar jag inte har och pengar jag inte tyckte det var värt att lägga på en ny frisyr.

Jag funderade lite vidare, pratade med bekanta, nån nämnde att man i Turkiet gjorde liknande ingrepp till en betydligt mindre kostnad. Jag gjorde som de flesta moderna människor idag gör, jag googlade. Jag hittade en del olika förslag på kliniker som skulle kunna utföra ingreppet. Jag hittade ett företag, Istanbul Hair Clinic som på något sätt var baserat i Sverige. Jag läste på företagets hemsida och kollade Flashback. Det lät bra och hemsidan såg snygg ut. Jag kontaktade företaget och fick snabbt svar på mina frågor. Jag ställde en massa frågor om allt mellan himmel och jord. Jag kom närmre ett beslut om att faktiskt låta ingreppet utföras på mig. Jag fick väldigt bra kontakt med Firaz på Istanbul Hair Clinic och till slut bokade jag ingreppet. När jag väl hade bokat ingreppet och betalt satte den verkliga oron igång, skulle jag bli utnyttjad, tänk om jag kom till Istanbul och ingen skulle möta mig på flygplatsen, eller tänk om sjukhuset skulle vara smutsigt och obehagligt? Jag kollade upp företaget hos Allmänna reklamationsnämnden, jag kollade allt vad jag kunde och jag bad min mor och hennes väninna att följa med. Sen åkte jag då den 7 oktober till Istanbul och alla mina förutfattade antaganden kom på skam. Efter en synnerligen trevlig flygresa med Turkish airways möttes vi på flygplatsen av Firaz. Han tog med oss till det fantastiskt trevliga hotellet Casa Rosa. Hotellet var precis så fint som det såg ut på bilderna, rent och snyggt, trevlig personal och bra frukost med en fantastisk utsikt. Bra läge mitt i gamla Istanbul också! Väl framme på sjukhuset blev jag väl omhändertagen av personalen där. Jag varnades för att lokalbedövningen kunde göra ont, men jag tycker inte det var någon fara alls. Jag är faktiskt förundrad över hur smärtfritt allt har varit i samband med den här hårtransplantationen. Jag måste erkänna att det var ett jobbigt ingrepp, det är inte helt enkelt att ligga still så länge och det tar ju lång tid. Men alla var så himla vänliga och hjälpsamma och vilket arbete de utförde. Efterarbetet höll samma fina service som själva ingreppet. Jag måste säga att jag aldrig har fått ett så trevligt, proffsigt och fint bemötande. Firaz hjälpte mig, min mor och hennes väninna med allt vi undrade över och människorna i Istanbul var väldigt vänliga. Jag planerar att återvända till Istanbul för att uppleva mer av denna fascinerande stad.

Väl hemma har allt gått bra, allt läker fint utan några komplikationer. Firaz har hört av sig för att stämma av att allt går bra. Jag känner mig väldigt väl omhändertagen.

Anna är under operationen och tycker att det går väldigt bra.

Blog: http://annasellen.blogspot.se/


Anna Sellén

Låt oss ringa dig?
  • Boka tid
    Vill du skriva till oss?